Elképesztő tempóban kezdték el kivágni a fákat Szolnokon a Tiszaligetben

Megosztás

Nem gallyazás történik, hanem valóban a teljes fát kivágják tömeges méretekben. A képek alapján egyáltalán nem tűnnek betegnek és öregnek.

A képeket és a figyelmeztető jeleket Siklós Viktor osztotta meg, aggodalmát is ecsetelve az egyik helyi csoportban. Arról érdeklődött, hogy tudja-e valaki, mi készül a Tiszaligetben a futópálya (Csónakázó-tó) mögött? Ugyanis nagyon fogynak a fák. Ehhez képeket is mellékelt.

Erika arról panaszkodott, hogy szerinte a magyarázat az lesz, hogy ezek beteg fák, amelyek veszélyeztetik a futókat! Mindig ez a magyarázat. Többen is úgy gondolják, hogy ez lesz az indok, csak több méterre zajlik ez a futópályától, így kevésbé lenne hihető.

Volt, aki azt emlegette fel, hogy úgy tudja, szálloda fog épülni a területen és annak az előkészítése zajlik most. Gabriella más irányból közelítette meg a kérdést. “Biztosan sima kitermelés valaki/valakik részére, de az lesz a magyarázat, hogy veszélyes beteg fák voltak” – írta.

Eszter pedig még borúsabban látja a jelent és a jövőt, ami a kivágott fákat illeti. “Miután az Ormos Parkban is alig hagytak néhány fát – talán egy kezemen meg tudom számolni mennyi maradt a Tüdőkórház “kis erdejéből” – most nekiesnek az egyik legszebb sétálós, futós, árnyékos területnek is?” Hozzátette, hogy szép lassan kinyírják a Tiszaligetet is, ami majdhogynem az egyetlen fás-árnyas sétálós-futós zöld terület a városban – panaszkodott Eszter.

És mi panaszkodunk, vagy hadd vágják csak? Igaz, 2022 őszén is panaszkodhattunk, csak nem nagyon érdekelt senkit.

Forrás: Siklós Viktor

Frissítés: Ugyanebben a csoportban megjelent cikkünk megjelenése után Szelindi Andrea írása, aki közölt képernyőfotókkal néhány információt. A fakivágást valóban Szolnok városvezetése rendelte meg, ám magyarázatuk szerint az idegen honos invazív fafajok gyérítése a céljuk, ezzel teret adva a telepített kocsányos tölgyeknek. A jelek szerint ez a magyarázat.

Kapcsolódó cikkek